Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Župa u Domanovićima, priprema se za proslavu zaštitnika župe sv. Josipa Radnika. Priprava za blagdan započela je u nedjelju svetom misom i pobožnosti sv. Josipu, a nakon svete mise uslijedila je smotra folklora.

Kulturno-zabavni program počeo je nastupom mjesnog HKUD „Domanovići”, a potom su na scenu izišli uvijek veseli Slavonci, Kulturno umjetničko društvo „Vesela Šokadija” iz Gundinaca, kraj Vinkovaca. Potom su slijedili nastupi Hrvatskih kulturno-umjetničkih društava „Naši korijeni” iz Bobanova Sela, pa „Stolac” iz Stoca, „Višići” iz Višića, a zatim zajednički nastup Tamburaškog sastava „Leopold” iz Grabovina kod Čapljine i folklorne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Župa Bagalovići” iz Krvavca, kod Metkovića. U završnom dijelu programa nastupila su HKUD-a „Herceg Stjepan” Buna-Blagaj, te „Dubrave” iz Aladinića.

U zabavnom dijelu programa nastupila je grupa „Konoba” koja se pobrinula za zabavni štimung, prve večeri proslave zaštitnika župe Domanovići sv. Josipa Radnika. Valja reći da će mise trodnevnice sve tri večeri, predslaviti don Ivan Marčić, kapelan župe sv. Mateja na Rudniku, a pola sata prije svetih misa, održavaju se prigodne ispovijedi. Blagdansko misno slavlje u srijedu 1-og svibnja predslavit će don Božo Goluža, profesor i urednik „Crkve na kamenu” iz Mostara.