Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U utorak, srijedu i četvrtak, (28., 29. i 30 travnja) je planirana trodnevnica u čast sv. Josipa Radnika, zaštitmika ove župe. Početak pobožnosti i svete mise će bit u 18 sati u župnoj crkvi.

Ove godine imamo izvanrednu situaciju što se tiče okupljanja. Međutim, naša crkva je prostrana a također imamo lijepi prostor ispred cekve koje će biti adekvatno ozvučen, pa oni koji to mogu neka se pridruže slavlju trodnevnice u čast sv. Josipa Radnika zaštitnika ove naše župe. Imamo moćnog zagovornika na nebu, utecimo se svojim molitvama ovome svecu.

Pola sata prije svetih misa bit će prigoda za ispovijed.

U četvrtak, 30 4., nakon svete mise je bio običaj procesije s kipom sv. Josipa i upaljenim svijećama oko crkve a potom blagoslov obitelji. Ove godine će biti sve osim procesije.

Petak, 1. svibnja, na dan sv. Josipa, će bit sveta misa

u župnoj crkvi u 11 sati. 

Svečano sveto misno slavlje predslavi  don Ivica Boras - župnik župe sv. Mateja na Rudniku u Mostaru.

OBAVIJEST

Svete mise u trodnevnici i na patron župe, za vjernike koji ne će moći biti u crkvi, moći će pratiti na Facebook poveznici - Zupa Domanovici

MOLITVA SV. JOSIPU ZA ZAŠTITU

Preslavni sveti Josipe, tebe je Bog izabrao za hranitelja svom Sinu i za zaručnika prečistoj Majci Njegovoj i postavio te tako glavarom Svetoj Obitelji, pa te je zbog toga Namjesnik Kristov proglasio zaštitnikom Crkve Isusove.

Svim pouzdanjem srca svoga molim te priteci u pomoć čitavoj radničkoj Crkvi! Štiti na poseban način svojom očinskom skrbi Svetog Oca, te sve biskupe i svećenike, koji su sjedinjeni s Petrovom Stolicom!

Brani sve koji se uz sve poteškoće i patnje trude oko spasa duša i učini da se svi narodi ponizno podlože svetoj Crkvi izvan koje nema spasenja. Udostoj se, predobri sveti Josipe, primiti i mene među svoje štićenike.

Posvećujem ti se posve i molim te budi mi ocem, zaštitnikom i vođom na putu k spasenju. Isprosi mi čisto srce i veliku želju za vlastitim posvećenjem. Učini da po tvom primjeru sva moja djela budu upravljena na što veću Božju proslavu i za sjedinjenje s božanskim Srcem Isusovim i bezgrešnim Srcem Marijinim i s tobom, o sveti Josipe.

Moli za me da postanem vrijedan biti dionikom onoga pokoja i blaženstva što si ga ti osjetio na svom smrtnom času. Amen.