Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dana 1. svibnja je u župi Domanovići svečano proslavljen sv. Josipa Radnik, zaštitnik ove župe. Ovom svečanom danu je prethodila trodnevnica

koju je predslavio maestro don Dragan Filipović, župnik župe sv. Franje Asiškoga iz Čapljine a vjernici su prije svete mise mogli primiti sakrament ispovijedi. U velikoj pobožnosti i dostojanstvu vjernika se osjetio tihi vapaj za ponovnim slavljenjem svetih sakramenata. Molili smo:

Gospodine Isuse Kriste, ti si naše spasenje, naš život i naše uskrsnuće! Zato te molimo, ne prepusti nas strahu i zdvajanju, nego zbog boli i bezbrojnih zasluga svoje Majke Marije i svoga vjernog poočima Josipa pomozi svojim slugama koje si otkupio svojom dragocjenom krvlju. Po Kristu našem Gospodinu.

Sigurni smo da će nam pomoći zagovor sv. Josipa.

Ove godine su izostale mnogobrojne manifestacije koje se inače održavaju u trodnevnici. Ipak, svečanosti i dostojanstva nije nedostajalo.

Na dan našeg zaštitnika sv. Josipa, svetu misu je predslavio i propovijedao don Ivica Boras, župnik župe sv. Mateja na Rudniku u Mostaru a u koncelelebriranoj svetoj misi je sudjelovalo devet svećenika i dva đakona. Don Ivica je naglasio Josipovu pravednost pred Bogom,  uputivši riječi ohrabrenja u ovom vremenu straha, zdvajanja i neodlučnosti. Svetu misu je popratio svojim liturgijskim pjevanjem župni zbor IUSTUS (Pravednik).